Cursus hotstone massage

Wat is een hotstone massage?

Een hotstone massage is een lichaamsmassage met gebruik van warme stenen als verlengstuk van je handen wat een ontspannend effect heeft op vermoeide of pijnlijke spieren. Door de stenen blijft de warmte lang vasthouden in het lichaam wat zorgt voor een diepere ontspannend effect.

Bij welk soort cliënten kun je de technieken in te zetten?

Deze massagevorm is goed toepasbaar voor mensen met reumatische aandoeningen en overige gewrichtsklachten. Maar ook zeer doelgericht bij cliënten met een burn-out en/of stress gerelateerde spanningen om zo het lichaam te verlichten. Let op niet altijd toepasbaar bij hart of vaatziekte.

Voor wie/toelatingseisen?

Voor deel te nemen aan de cursus is enige vorm van massage kennis vereist. Als je nog geen basiskennis hebt van het menselijk lichaam raad ik je aan eerst de opleiding tot wellnessmasseur te gan doen. Voor de sportmasseur is dit een mooie cursus om je meer te verdiepen in wellness en met deze cursus gaan we je kennis vergroten en verdiepen. Het is een mooie aanvulling op jouw aanbod.

Wat ga je leren in de cursus?

 • Je leert technieken hoe je door middel van de warme stenen ervoor kan zorgen dat je een dieper bereik kan creëren in de spieren en weefsels waardoor ontspanning kan worden bereikt.
 • Je leert door de stenen de spierspanning te voelen en daar waar nodig de stenen zijwaarts te plaatsten om meer druk te kunnen uitoefenen.
 • Je leert op welke gebieden je diverse technieken kan toepassen: lengte, cirkel en dwarse strijkingen vinden namelijk plaats over het gehele lichaam.
 • We maken tijdens de cursus gebruik van warmte pannen en de aanwezige hotstones. Er zal een uitgebreide uitleg gegeven worden over verschillende soorten stenen en materialen.
 • Voor meer variatie geven we je ook uitleg hoe je cold stones kan gebruiken.
 • Je leert een manier van werken in rust, met stenen en iets meer olie dan gewend.

Dagindeling

De werkwijze van de dag bestaat uit een korte uitleg van de werking van de stenen en de methode om hygiënisch te werken. Vervolgens wisselen praktische uitleg en uitvoering elkaar af. Je ondergaat de massage en voert uit: zo leer je het meeste. er wordt gewerkt met kleine groepen zodat persoonlijke aandacht mogelijk is. We raden je aan gemakkelijk zittende (sport)kleding te dragen. Massageolie en alle overige materialen worden tijdens de cursusdag door ons verzorgd.

Vak docent met passie voor het vak

Regien geeft vol enthousiasme deze zeer relaxte en bewerkelijke massage. Ze brengt haar kennis over met een duidelijke werkwijze om veiligheid en hygiëne in acht te houden. Herhaling is kracht volgens Regien en na haar jarenlange ervaring met de hotstones is er veel mogelijk op verschillende vlakken om met de stenen te werken.

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op onze site. Klik op de knop hieronder om je je in te schrijven.

Certificaat

De cursus wordt afgesloten met een papieren certificaat van deelname.

Kosten en Data

Koffie en thee inbegrepen en je kunt gratis parkeren voor de deur. Geen stress dat je alle kennis en technieken van de dag niet kan onthouden, bij de cursus ontvang je ook een gratis reader (digitaal of papier) als naslagwerk.

Data:

Dagcursus:

 • In overleg

Kosten 225 euro per persoon

Na de cursus kan je?

 • Na deze dag kan je direct werken met de hete stenen en ben je in staat om een ontspannende en uitgebreide lichaamsmassage te geven van een uur.
 • Je kan praktisch omgaan met de materialen zodat er hygiënisch en soepel gewerkt kan worden.
 • Je beschikt over brede basiskennis van de hotstone massage en kunt dit overbrengen naar jouw klanten en hen adviseren voor behandelplannen.
 • Door de diverse technieken kan je een ontspannen massage geven maar kan je de stenen eveneens integreren tijdens een sportmassage waardoor je het effect van de massage vergroot.
 • Kan je een extra discipline aanbieden voor jouw bestaande en nieuwe klanten om zo aan alle wensen te kunnen voldoen.

Ervaring van klanten

“Heerlijk die warmte, ik kom de hele winter”

“ik voel de pijn in de gewrichten verdwijnen voor even”

“mag ik de volgende keer de langste versie die er bestaat”

Schrijf je direct in voor deze opleiding

Vul het inschrijfformulier in om je in te schrijven voor deze opleiding. Na de inschrijven zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Aanmeldformulier