Cursus Hoofdmassage

Hoofdmassage

Ontdek de magie van een hoofdmassage!

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht in ons stressvolle leven, maar gelukkig is er een aangename oplossing: een ontspannende hoofdmassage.

Laat je meevoeren naar een oase van rust te midden van de drukte en haast. Een hoofdmassage stimuleert niet alleen ontspanning, maar ook de doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Helaas wordt het hoofd vaak overgeslagen of slechts kort behandeld in veel massage- en beautyopleidingen. Maar niet bij ons! Onze cursus hoofdmassage leert je prachtige massagetechnieken voor het decolleté, de bovenarmen, hals, schouders, nek, gelaatsspieren, haar en hoofdhuid. Dit heeft een intense werking op het hele lichaam

Bij welk soort cliënten kun je de technieken in te zetten?

De reikwijdte voor deze massagevorm is zeer groot. Een hoofdmassage is zowel uit te voeren bij personen met klachten of voor een totale ontspanning.

 • Toepasbaar voor mensen die regelmatig last hebben van hoofdpijn, stress, spanning en/of burnout klachten.
 • Voor mensen met (spier)blokkades waarbij de nek, schouders en het hoofd worden verlicht.
 • Niet alleen je klanten maak je hier blij mee: ook je partner, vriend/vriendin, kinderen of familie kunt helpen (ontspannen).

Voor wie/toelatingseisen?

De cursus is geschikt voor iedereen met of zonder vooropleiding: iedereen met een juiste intentie (om iemand te helpen) is altijd welkom. Voor velen die in de wellness en beauty branche zitten wordt de cursus gezien als een als verdieping en een manier om cliënten nog meer uit hun hoofd te krijgen.

Kan ook toegepast worden in sauna’,s kapsalons, schoonheids- en massagesalons en ook bij bedrijfsmassages is dit zeer welkom. Werk je in de kraamzorg, zwangerschapsbegeleiding, kinderopvang of op school dan is dit ook een mooie vorm van ontspanning wat je kan bieden ter verlichting.

Wat ga je leren in de cursus?

 • De fijnste technieken waarmee je een complete behandeling van het hoofd, gezicht, nek en schouders kan geven van 30 minuten
 • De anatomie van de spieren en een variatie van handgrepen in combinatie met druk en richting.
 • Wanneer je wel en niet de massage kunt uitvoeren of wanneer je aangepast moet masseren (contra-indicaties )
 • Alle voordelen van een hoofdmassage door te voelen, ervaren en begrijpen.

Dagindeling

De les bestaat uit een korte kennismaking om de intentie van de deelnemers te kunnen achterhalen zodat de technieken voor iedereen toepasbaar is na de cursus. We werken in een afwisseling en je ondergaat de massage en voert het een keer uit. Dit is de kracht van de kennisoverdracht: namelijk het ervaren en doen. De hoofdmassage wordt op de massagetafel gegeven die aanwezig zijn tijdens de cursus. De groepen worden bewust klein gehouden, zodat er altijd veel aandacht is voor de individuele cursist. We raden je aan gemakkelijk zittende (sport)kleding te dragen.

Vak docent met passie voor het vak

Als docent masseur staat Regien al sinds 2016 voor groepen met enthousiaste leerlingen. Na jaren werkzaam te zijn geweest bij het Wellness instituut is zij sinds de zomer van 2021 voor zichzelf gestart als opleider en trainer. Het hoofd wordt vaak bij de sportmassage niet getraind, dat terwijl er zoveel aan vast hangt. Dat heeft haar geïntrigeerd om een combinatie van de wellness (Ayurvedische invloed) en sport/anatomische kennis te bundelen tot een mooie zelf ontworpen hoofd massage toegepast op de klant.

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op onze site. Klik op de knop hieronder om je je in te schrijven.

Certificaat

De cursus wordt afgesloten met een papieren certificaat van deelname.

Kosten en data

Koffie en thee inbegrepen en je kunt gratis parkeren voor de deur. Geen stress dat je alle kennis en technieken van de dag niet kan onthouden: bij de cursus ontvang je ook een gratis reader (digitaal of papier) als naslagwerk.

Data:

 • In overleg

Kosten 150 euro per persoon

 

Na de cursus kan je?

 • Een professionele hoofdmassage geven van 30 minuten
 • Heb je kennis van de lekkerste hoofdmassage technieken waar iedereen je dankbaar voor zal zijn
 • Heb je geleerd om specifiek de druk, snelheid en variatie aan grepen toe te passen gericht op de wensen jouw klant
 • De hoofdmassage integreren in al jouw andere behandelingen op het gebied van wellness
 • Kan je een extra discipline aanbieden voor jouw bestaande en nieuwe klanten om zo aan alle wensen te kunnen voldoen. Je kunt deze massage los aanbieden of integreren in je lichaamsmassage

Schrijf je direct in voor deze opleiding

Vul het inschrijfformulier in om je in te schrijven voor deze opleiding. Na de inschrijven zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Aanmeldformulier