Cursus Hydrokussen Massage

Wat is een Zwangerschaps & Hydrokussen massage?

Een Hydrokussen massage vindt plaats op de ruglig waarbij de warmwaterzak zorgt voor ontspannen spieren. Doordat het kussen voor een kwart gevuld is met warm water, heb je het gevoel dat je aan het ‘floaten’ bent. Het geeft een ontspannend gevoel, versoepelt spieren en stimuleert onderliggend weefsel. De ademhaling wordt dieper waardoor je helemaal tot rust komt. Zowel mentaal als fysiek. Het volledige lichaam kan gemasseerd worden in deze houding.

Bij welk soort gasten kun je de technieken in te zetten?

Een Hydrokussen massage is vooral toepasbaar bij mensen die om medische redenen of lichaamsbouw niet op de buik kunnen liggen. Denk hierbij aan grote borstomvang, borstimplantaten, oncologische beperkingen en is zeer geschikt voor zwangerschapsmassage. Maar ook voor gasten met reuma, fibromyalgie en andere spier- en/of gewrichtsklachten is dit een goed toepasbare massagevorm.

Voor wie/toelatingseisen?

Deze cursus is toegankelijk voor beginnende masseurs en/of medisch onderbouwde personen zoals verloskundigen of praktijkondersteuners.

Wat ga je leren in de cursus?

  • Tijdens deze cursus leer je technieken hoe je de bekken, rug en schoudergebied goed los kan masseren door middel van de warmwater zak.
  • Je leert hoe & waarom de warmwaterzak zijn werk doet en hoe je dit terug kunt communiceren richting jouw cliënten
  • Door de zwaartekracht kan je de spieren goed palperen en bewerken. Je leert alle technieken en hoe je dit het beste kunt doen.
  • je leert hoe je bij verschillende specifieke klachten de Hydrokussen het beste kunt inzetten.
  • Lichamelijk wordt het geven van de massage als zwaar ervaren daarom wordt er bij ons altijd specifiek gelet op houding aan de tafel. Je leert vooral op gevoel en anatomische kennis te werk te gaan.
  • Geen stress dat je alle kennis en technieken van de dag niet kan onthouden: bij de cursus ontvang je ook een reader (digitaal of papier) als naslagwerk.

Dagindeling

De dag zal bestaan uit een korte kennismaking en wordt vooral beschouwd al kennis overdracht onderling. Je leert de massage te geven en het te ontvangen. Ervaren hoe het voelt geeft nadruk op het onthouden van de technieken. Heel waardevol als er verschillende disciplines aanwezig zijn.

Vak docent met passie voor het vak

Regien; Vol enthousiasme breng ik de kennis met een duidelijke werkwijze. Herhaling is de kracht en met mijn jarenlange ervaring zal ik mijn kennis in alle rust overbrengen. Mijn specialisme heb ik gekozen in verband met affiniteit met het onderwerp. Als verpleegkundige heb ik de specialisatie gedaan in de oncologie en nu als masseur vul ik dat aan en is het plaatje compleet.

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op onze site. Klik op de knop hieronder om je je in te schrijven.

Certificaat

De cursus wordt afgesloten met een papieren certificaat van deelname.

Kosten en data

  1. Koffie en thee inbegrepen en je kunt gratis parkeren voor de deur. Geen stress dat je alle kennis en technieken van de dag niet kan onthouden, bij de cursus ontvang je ook een gratis reader (digitaal of papier) als naslagwerk.

Data:

  • In overleg

 

Na de cursus kan je?

Dit kun je na de cursus

Ervaring van klanten

Schrijf je direct in voor deze opleiding

Vul het inschrijfformulier in om je in te schrijven voor deze opleiding. Na de inschrijven zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Aanmeldformulier