Salarium Harderwijk

Salarium Harderwijk

Het hooikoortsseizoen staat weer voor de deur

Mensen die last hebben van hooikoorts reageren overgevoelig op het stuifmeel van bepaalde grassen, planten en bomen die in bloei staan. Dit stuifmeel, ook wel bekend als pollen, zweeft tijdens bepaalde seizoenen door de lucht en wordt ingeademd. Hooikoorts ontstaat doordat het afweersysteem van het lichaam anders reageert op dit stuifmeel, wat resulteert in een allergische reactie. De slijmvliezen van de neus, keel en ogen raken geïrriteerd, waardoor symptomen zoals niezen, jeukende ogen en een verstopte neus ontstaan.

In de zoutkamer wordt gebruik gemaakt van een zoute verneveling om hooikoortsklachten te verlichten en de algehele gezondheid te verbeteren. Deze verneveling helpt ontstekingen te verminderen en reinigt de luchtwegen, waardoor symptomen zoals een verstopte neus, loopneus, jeuk en tranende ogen verminderen. Bovendien draagt de behandeling bij aan het verminderen van taaiheid van overtollig slijm, waardoor je gemakkelijker kunt ademen en je een stuk comfortabeler kan voelen. 

Het advies is om gedurende 2-3 keer per week een periode van 20 sessies te volgen. Als preventieve maatregel vóór het begin van het hooikoortsseizoen, wordt aanbevolen om 5-10 sessies te volgen, eventueel gevolgd door vervolgsessies.

Het wordt aanbevolen om 15-20 sessies te volgen voor optimale resultaten.

Wat is halotherapie?

Halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie, wordt beschouwd als een alternatieve benadering voor het verlichten van luchtwegaandoeningen en huidproblemen, en het zou ook de kwaliteit van leven kunnen verhogen. Natuurlijke zoutmijnen staan bekend om hun gunstige effecten op de gezondheid, en deze voordelen worden nagebootst in zoutkamers voor een scala aan welzijnsverbeteringen. In een zoutkamer wordt de lucht verzadigd met fijne zoutdeeltjes, vergelijkbaar met de omgeving van zoutmijnen. Deze therapie, bekend als halotherapie, heeft verschillende potentiële voordelen zoals:

 • Verlichting van luchtwegklachten en huidproblemen
 • Stressvermindering
 • Toename van vitaliteit
 • Ontspanning van het lichaam

Ook kan het verlichting bieden bij aandoeningen zoals acne, astma, ademhalingsmoeilijkheden, bronchitis, COPD, cystic fibrosis, eczeem, symptomen van de griep, hooikoorts, herstel na intense inspanning, psoriasis, rokershoest, voorhoofdsholteontsteking, verkoudheid of long COVID. 

Contra-indicaties voor het bezoeken van een zoutkamer:

 • Een acute fase van luchtwegaandoeningen
 • Interne ziekten in de decompensatiefase
 • Bloedingsproblemen
 • Hartfalen
 • Ernstige hypertensie (fase II B)
 • Vergiftiging
 • Ophoesten van bloed

Het is belangrijk op te merken dat hoewel halotherapie deze voordelen kan bieden, het geen vervanging is voor traditionele medische behandelingen. Overleg met een zorgverlener is raadzaam, vooral bij ernstige gezondheidsproblemen.

Kinderen en halotherapie: Ontdek een natuurlijke benadering zonder medicijnen voor de gezondheid van je kind.

Ouders begrijpen maar al te goed hoe uitdagend het kan zijn om de neus van hun kind schoon te maken met een zoutoplossing of hen een ademhalingsmasker te laten dragen. Halotherapie maakt deze taken aanzienlijk eenvoudiger. Kinderen genieten ervan om in een ‘zoutgrot’ te spelen, zonder zelfs maar te realiseren dat ze een behandeling ondergaan.

Overweeg om preventief met je kind een bezoek te brengen aan onze zoutkamer voordat je kiest voor medicatie op hormoonbasis, die mogelijk risicovolle bijwerkingen met zich mee kan brengen. Kinderen vanaf 6 maanden kunnen al starten met halotherapie bij Relax No Stress Salarium. Geef je kind de kans om op een natuurlijke en gezonde manier welzijn te ervaren, zonder direct naar medicijnen te hoeven grijpen.

Openingstijden 

maandag Gesloten
dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 20:00
Donderdag 10:00 - 20:00
Vrijdag 10:00 - 20:00
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag Gesloten